Sov som en drøm med det rigtige sengetøj

Søvn er vigtigt for at vi som mennesker fungerer godt i hverdagen. Søvnen kan blive påvirket af mange ting. Det påvirker f.eks. søvnen, hvis man ikke har den rigtige seng eller den rigtige dyne. Sengetøjet kan også påvirke søvnen. Det er måske ikke lige det første man tænker på, hvis man sover dårligt om natten. Sengetøj kan dog have stor betydning for vores generelle tilstand af velvære, mens vi sover.

Sengetøjet kan være dårligt til at regulere kropsvarmen. Sengetøjet kan desuden være dårligt til at absorbere sved. Hvis man har sengetøj, der er dårlig til disse to ting, kan det påvirke nattesøvnen. Hvis man døjer med f.eks. nattesved, kan bambus sengetøj være en god løsning. Netop bambussen er god til at regulere kropsvarmen og suge sveden op.

Materialevalg er vigtigt

Når vi skal vælge det rigtige sengetøj, er materialet noget af det allervigtigste. Det er vigtigt at vælge sengetøj, der er lavet i et materiale, der kan regulere kropstemperaturen, har en god åndbarhed og som ikke vil irritere huden på nogen som helst måde. Hvis du vil have et materiale, der kan alle disse ting, kan du med fordel vælge sengetøj lavet af bambus.

Sengetøj i bambus er noget af det bedste, du kan gøre for din nattesøvn. Først og fremmest føles til blødt at sove med. Du vil derfor opleve, at du kan slappe helt af, når du skal sove. Bambus er derudover thermoregulerende. Det betyder, at sengetøjet vil føles dejlig køligt om sommeren og dejlig lunt om vinteren. Bambus har antibakterielle egenskaber og suger sveden op til syv gange bedre end bomuld. Der er altså nærmest kun gode ting at sige om sengetøj i bambus. Mange af produkterne på markedet er økologiske og allergivenlige og egner sig derfor særlig godt til mennesker, der lider af allergi.

Pas godt på dit sengetøj

Hvis du gør noget godt for dig selv og køber lækkert økologisk bambussengetøj, skal du huske at behandle sengetøjet ordentligt. Hvis du behandler sengetøjet godt, vil det holde i mange år. Det handler først og fremmest om, at du skal vaske sengetøjet på den rigtige måde. Når du køber sengetøj, vil der altid stå, hvordan netop det sengetøj skal vaskes. Når det gælder bambussengetøj, vil det ofte kunne tåle helt op til 60 grader. Du skal dog altid tjekke, hvad vaskeanvisningen siger, for at vaske på den rigtige måde.

Du skal også huske at sortere dit vasketøj rigtigt. Hvidt sengetøj vil holde den flotte hvide farve i længere tid, hvis du vasker det med andet hvidt tøj. Det kan desuden betale sig at bruge vaskemiddel, der er beregnet til hvidt tøj. I vaskemidlet vil der være nogle stoffer, der holder det hvide tøj hvidt i længere tid.

Ligeledes skal du sørge for at bruge det rigtige vaskemiddel til sort sengetøj. Sort sengetøj kan hurtigt falme og fremstå mere gråt end sort. Hvis du vil bevare den sorte farve i længere tid, kan du med fordel købe vaskemiddel beregnet til sort tøj.