Hvordan vælger du det bedste køleskab?

valg af køleskab

Markedet for køleskabe er stort og det kan være svært at vælge mellem de mange muligheder derude. For mange kan det virke som en svær beslutning. For hvad er egentlig forskellen på de mange modeller? Er et køleskab ikke bare et køleskab? Kan det ikke være lige meget om du vælger det ene frem for det andet?

Det korte svar er nej. Vil du have et køleskab du kan have gavn af i mange år fremover, er der flere forhold du bør være opmærksom på. I denne artikel finder du en kort gennemgang af de vigtigste faktorer du skal have i baghovedet, når du går på jagt efter et nyt køleskab. Tager du udgangspunkt i disse anbefalinger, vil du ikke gå helt galt i byen.

Vælg den rigtige størrelse køleskab

Det giver måske sig selv, men størrelsen er afgørende for dit valg af køleskab. De fleste køleskabe er 60 cm bredde, så det er primært højden du skal bekymre dig om. Bor du i et hjem hvor der er lavt til loftet, kan det være en god ide at måle op forhånd, så ikke risikerer at købe et køleskab der er for højt.

Når du kender den maksimale højde på dit fremtidige køleskab, kan du hurtigt sortere de modeller fra som ikke passer. Mange online butikker har en filterfunktion som giver dig mulighed for kun at vise køleskabe i en bestemt højde, så på den måde kan du nemt og hurtigt indskrænke antallet af valgmuligheder.

Energimærkning af køleskabe

Da et køleskab typisk er tændt 24/7, bruger det en del strøm i løbet af et år. Derfor kan det være en god ide at vælge et køleskab med en god energimærkning. De mest strømbesparende køleskabe har energimærke A++ og A+++, så vil du spare penge på elregningen er det dem du bør vælge. Som udgangspunkt siger man at du kan spare 30-50 kr om året per energiklasse du bevæger dig op ad skalaen. Så vælger du et køleskab med en god energimærkning, kan du hurtigt spare adskillige hundrede kroner om året. Vær dog opmærksom på at de mere strømbesparende modeller typisk er dyrere end nogle af de ældre køleskabe, så overvej om den ekstra investering kan betale sig i det lange løb.

Ekstra funktioner – hvad har du egentlig brug for?

Mange moderne køleskabe kommer med et hav af ekstra funktioner – fx et betjeningspanel på ydersiden af køleskabsdøren, som giver dig mulighed for at indstille og aflæse temperatur, m.m. Andre køleskabe er forsynet med en ice dispenser som giver koldt vand og isterninger, ligesom der er køleskabe med no-frost teknologi, der forhindrer at det fryser til. Disse funktioner er naturligvis smarte, men er dit budget stramt, kan du her spare mange penge ved at fravælge en eller flere af disse ekstra funktioner.

Afsluttende bemærkninger

Det behøver ikke at være svært at vælge køleskab. Ved du præcis hvad du er på udkig efter, kan du hurtigt indskrænke antallet af muligheder og dermed gøre din beslutning nemmere. Køleskabe findes i alle prisklasser og kvaliteter, så i sidste ende er det vigtigste at tage højde for dine individuelle behov. Lav eventuelt en liste over de funktioner og krav du har til dit nye køleskab, så du hurtigt kan sortere de ikke-egnede modeller fra, når du står ude i butikken eller søger på nettet. God jagt.