Guide til lækre spisesteder i Blokhus

Hvis ferien går til Blokhus, så er der rigtig mange ting, som man skal opleve i den tidligere fiskerby. Byen har dog også mange madoplevelser at byde på. Her er nogle gode bud på byens lækre restauranter og caféer.

Den lækre by Blokhus i Nordjylland gemmer på nogle lækre restauranter, der både servere brunch, frokost og aftenserveringer. Der er gode muligheder for at gøre ferien ekstra lækker med en god bid mad. Den hyggelige by Blokhus er en lille turist- og badeby i Vendsyssel med kun 450 indbyggere. Blokhus var tidligere et lille fiskerleje, men nu er det blevet en pulserende ferieby, som i årtier har lokket besøgende til.  Et af trækplastrene er i dag Blokhus Stand, som er en badestrand med fint lyst sand. Stranden grænser op til et klitområde, der er med til at skabe charmen. Stranden har fået EU’s kvalitetsstembet, det blå flag, og i sommersæsonen er der en livredder på stranden.

Udover de lækre omgivelser, så byder byen også på gode gastronomiske oplevelser. Nedenfor kan du derfor læse om nogle af byens lækre spisesteder.

Restaurant Futten

Spisested og restaurant Futten i Blokhus byder på forskellige menuer alt efter, hvilken måned man besøger restauranten i. Det er derfor muligt ofte at få nye retter at vælge imellem. I juni har restauranten åben hver dag fra kl. 11.00 hele året rundt og har en menu, der byder på oksecarpaccio, rødtungeruller og friske jordbær. Det er altid muligt at vælge mellem enten 2- eller 3. retter. Priserne er meget fornuftige, og man går ikke sultne derfra. Det er et rigtig godt bud på et spisested i Blokhus. Udover den gode mad, så byder restauranten på en dejlig og hyggelig atmosfære.

Navnet på restauranten stammer – ifølge historien – fra engang i 1700-tallet, hvor der blev drevet kolonialhandel. I nyere tid har stedet været benyttet til forskellige formål, men i 1944 blev ejendomme indrette som restauration og har stort set virket som sådan lige siden. Denne historie kan derfor også fornemmes ved stedets stemning.

Café Laden

Café Laden servere både en lækker brunch buffet, tapas kort og et helt nyt menukort med det populære Flammenkuchen. Flammenkuchen stammer oprindeligt fra Alsace, der er kendt for fremragende hvidvine og høj kokkekunst. Efterfølgende bredte retten sig til Tyskland og Franding, hvor retten kaldes Tarte Flambée. Det er derfor en dejlig international ret, som restauranten har taget til sig. Derudover har de også lækre drinks, der kan nydes i de hyggelige omgivelser. Café Laden er derfor et godt spisested, hvis man ønsker at nyde et godt glas vin, en lækker brunch og spise en mindre anretning.

Restauranten er også et godt bud, hvis man skal finde et lækkert frokoststed. Til frokosten har caféen nemlig sørget for friske, lokale råvarer, der indbyder til hygge med de nærmeste. Se alle mulighederne her: http://futten.dk/

Caféen er indrettet i en hyggelig nordisk stil, der passer til den stemning restauranten ønsker at opnå. Det er en god blanding af nyere design i de gamle, historiske lokaler.