Fattig musiker? Sådan kan du finde fedt og billigt tøj til dine koncerter

At skrive og spille musik kan være helt fantastisk, når man kan leve af det. Nogle få heldige oplever endda at slå så meget igennem, at de begynder at få fans og blive et almindeligt kendt navn i de danske husholdninger.

Andre oplever, at de skal kæmpe lidt mere for at slå igennem. Heldigvis giver de ikke op, det er de alt for passionerede omkring deres kunst til. Men måske kører økonomien ikke altid så godt, og så er det vigtigt at finde alternative måder at spare penge på.

Tøj er en vigtig del af en musikers image

Et af de steder, hvor der kan opstå en problematik, er, når det kommer til tøj. Ikke det tøj, som musikeren går i til hverdagen. Derimod handler det om det tøj, som de har på, når de spiller koncerter.

Koncerterne er det sted, hvor musikerne har mulighed for at etablere et image. Sammen med musikken danner tøjet et æstetisk indtryk, som vedkommende bliver kendt på. Det er en pakkeløsning at være musiker, og derfor kan man ikke spille og være helt ligeglad med, hvordan man ser ud.

Tøj kan være dyrt

Men det er ikke altid lige billigt at købe spændende, mærkeligt eller smukt tøj til koncerter. Tøj koster penge, og det er ikke altid noget, som den kæmpende musiker har. Men heldigvis kan man finde billigt tøj på nettet.

Nogle steder kan man for eksempel købe og sælge tøj brugt. Her kan man sikkert finde en masse spændende ting. Ellers er der mange hjemmesider, der vejleder inden for mode, stil og tøj. Her kan man finde links til det billige tøj, eller blive inspireret til måske at gå ned og finde noget lignende i en genbrugsbutik.

Tips til gode ting i musikergarderoben

Er man stadig presset økonomisk, så kan man med fordel investere i nogle få beklædningsgenstande, som man kan kombinere på forskellige måder. Disse stykker tøj skal være klassiske og skal kunne sættes sammen med andre ting.

Gode eksempler på ting, som kan bruges igen og igen, er tørklæder og en simpel lang kjole. Disse to stykker tøj kan for eksempel kombineres. Tørklædet kan også bruges som et sjal eller til en flot top, eller den lange kjole kan man have på under en cardigan eller en fed jakke.

Andre måder at spare penge på som musiker

Tøjet er altså et sted, hvor man virkelig kan spare. Men der er også andre måder, hvorpå man som musiker kan spare penge – indtil man selvfølgelig begynder at kunne leve godt på sin musik. Et af disse steder er transport.

Som musiker skal man tit rejse land og rige rundt. Og som ung, fattig musiker, kan man ikke forvente at få betalt for alle sine transportudgifter. Derfor kan man med fordel bruge nogle af de smarte ordninger, hvor man kan samkøre med andre. Der findes både apps og grupper på sociale medier, hvor man nemt kan finde andre, som kører samme vej som man selv skal.